Підтримка сільських журналістів

May 28, 2012

Двадцять другого травня 2012 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (законопроект №10511; н.д. Володимир Даниленко; щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу).

Автор пропонує внести зміни до ст. 18 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», якою встановити, що норми та порядок реалізації права сільських, селищних журналістів на безплатне користування житлом, опаленням і освітленням визначаються Кабінетом Міністрів України.

Автор аргументує необхідність в ухваленні таких змін через те, що з моменту введення в дію закону про підтримку ЗМІ та захист журналістів з 1 січня 1998 року державні субсидії щодо безплатного користування житлом, опаленням і освітленням зазначеним категоріям журналістів не надавалися, оскільки не було визначено джерела фінансування відповідних соціальних гарантій. Також автор наводить інформацію про те, що сільські пенсіонери з числа педагогічних, медичних та фармацевтичних працівників, а також працівників культури та бібліотекарів отримують пільги і субсидії з житлово-комунальних послуг. Кількість журналістів, що потребує безоплатного користування житлом, опаленням та освітленням (на підставі інформації обласних державних адміністрацій) складає 751 журналіст.


Картка проекту:http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=43505