План роботи Верховної Ради України на 3-20 вересня

September 2, 2013

Розклад пленарних засідань парламенту у вересні передбачає розгляд низки питань, що стосуються інформаційної сфери.

Зокрема, 5 вересня Верховна Рада у другому читанні розгляне проект закону про Суспільне телебачення і радіомовлення України (проект № 1076, КМУ), проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про інформацію” (у новій редакції) та Закону України “Про доступ до публічної інформації” (№0947,КМУ;друге читання), а також проект постанови про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (проект н.д. Ю.Дерев’янка).

Крім цього, на  засіданнях 17-20 вересня планується розглянути проект постанови про проведення парламентських слухань на тему: “Законодавче забезпечення розвитку інформаційного суспільства в Україні” (20 листопада 2013 року) та законопроекти:

  • Про внесення змін до Закону України “Про захист суспільної моралі” (№2142, КМУ; щодо державного нагляду); 
  • Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (№ 2573; н.д. Микола Княжицький; щодо забезпечення інформаційного балансу НТКУ та НРКУ) ;
  • Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (№ 0942, Олена Кондратюк; щодо посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі; друге читання);
  • про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (№0889, н.д. Віктор Шемчук; щодо злочинів проти моральності у сфері статевих стосунків).