План роботи Верховної Ради України на новий пленарний тиждень

September 16, 2013
На пленарних засіданнях цього тижня Верховна Рада України планує розглянути два важливі законопроекти – проект закону про Суспільне телебачення і радіомовлення України (проект № 1076, КМУ; друге читання) та у повторному першому читанні проект Закону України “Про реформування друкованих засобів масової інформації” (проект № 2600, Юрій Мірошниченко).

Вісімнадцятого вересня 2013 року відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, на якому буде розглянуто проект Закону України “Про відкритість використання публічних коштів” (проект № 2012а, н.д. Леся Оробець та ін.), а також питання щодо звільнення з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, про стан фінансування державних та комунальних ЗМІ. Засідання відбудеться о 14.00 за адресою вул.Грушевського, 18/2, кімн.11.

На пленарний тиждень 8-11 жовтня 2013 року депутати мають намір розглянути:
  • проект постанови про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (проект № 2225а, н.д. Юрій Дерев’янко);
  • про внесення змін до Закону України “Про захист суспільної моралі” (проект № 2142, КМУ; щодо державного нагляду);
  • про внесення змін до Закону України “Про телебачення та радіомовлення” (проект № 2573, н.д. М.Княжицького; щодо забезпечення інформаційного балансу Національною телекомпанією України та Національною радіокомпанією України);
  • про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про інформацію” (у новій редакції) та Закону України “Про доступ до публічної інформації” (проект № 0947, КМУ, друге читання).