План заходів із впровадження цифрового мовлення

February 18, 2009
Вісімнадцятого лютого Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що погодила із зауваженнями План заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні.

План передбачає низку заходів, які мають бути вчинені з лютого по травень 2009 року. Зокрема, до 20 лютого має бути підготовлено зміни до Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення. Також до 30 лютого 2009 року Мінтрансзв’язку спільно з Держкомтелерадіо має підготувати пропозиції щодо затвердження специфікації на різні типи цифрових перетворювачів та цифрових телеприймачів, визначення органу, що здійснюватиме їхню сертифікацію.

Також Національна рада спільно з Мінтрансзв’язку має до 15 березня 2009 року підготувати й скерувати пропозиції до Кабінету Міністрів України щодо виділення фінансування у 2009 році з Державного бюджету на розрахунок частотних присвоєнь і їх міжнародну координацію.

Крім того, зазначені вище органи мають до 30 березня 2009 року підготувати план поетапного виключення передавачів аналогового телебачення в SFN-зонах, що заважають реалізації створення багатоканальних телемереж мультиплексів МХ2, МХ3, МХ4, МХ5 (пріоритет для МХ2, МХ3). Спільно з НКРЗ, Міноборони й Концерном РРТ оцінити кількість частотних покриттів цифрового телебачення, які може бути визначено на всій території України без проведення заходів із конверсії.

До 20 квітня 2009 року Національна рада спільно з Міністерством праці та соціальної політики та Держкомтелерадіо має визначити категорії громадян та кількість домогосподарств за регіонами, які будуть забезпечуватися засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення за рахунок бюджетних коштів.

Детальніше з планом можна ознайомитися за адресою:
http://nrada.gov.ua/documents/!!!Plan_zah.rar