План запровадження цифри: доповнення

March 4, 2009

Двадцять п’ятого лютого 2009 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення №318 «Про внесення змін до рішення Національної ради від 04.02.2009 № 171 „Про План заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні”».

Так, Національна рада, розглянувши лист першого віце-прем’єр-міністра України О. Турчинова, вирішила доповнити План заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні трьома завданнями. Серед них  до 25 квітня 2009 року Національна рада спільно з Мінтрансзв’язку має внести зміни до положення «Про конверсію радіочастотного ресурсу в частині здійснення конверсійних заходів у смузі частот передбачених для впровадження цифрового телерадіомовлення».

Крім того, до 30 травня 2009 року Мінтрансзв’язку спільно з Держкомтелерадіо та Укркосмосом має підготувати пропозиції щодо залучення наукового потенціалу та виробничих потужностей підприємств, підпорядкованих НКАУ (Національному космічному агентству), використання ресурсів та можливостей Національної системи супутникового зв’язку під час створення технічної інфраструктури цифрового телерадіомовлення. До того ж Мінтрансзв’язку має розробити за участю Українського науково-дослідного інституту радіо і телебачення проект побудови державної мережі цифрового телевізійного мовлення, а також типові вимоги до проектів мереж синхронного телевізійного мовлення.