Плани Верховної Ради України на 10-13 травня

May 10, 2016

У порядку денному Верховної Ради України на пленарний тиждень з 10-го по 13-те травня одразу кілька законопроектів, які стосуються діяльності ЗМІ та доступу до інформації.

Зокрема, народні депутати вже цього тижня можуть нарешті розглянути Законопроект про внесення змін до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення” щодо порядку приєднання ДП “Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм” (проект № 4232, н.д. Вікторія Сюмар), який може розблокувати процес створення суспільного мовника в Україні.

Крім цього, до порядку денного включено Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України (проект № 1591,н.д. Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Віктор Чумак та ін.), що був ухвалений в першому читанні майже рік тому. Серед інших законопроектів у сфері вдосконалення доступу громадян до інформації – Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення державного контролю за дотриманням права на доступ до публічної інформації, захист персональних даних та звернення громадян (проект № 2043а, н.д. Вікторія Сюмар, Єгор Соболєв, Ганна Гопко та ін.).

У планах парламенту також розглянути:

  • Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України” щодо недопущення вимоги попереднього погодження повідомлень і матеріалів, які поширюються друкованими ЗМІ (проект № 2047 ,н.д. Сергій Лещенко);
  • Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах (проект № 3822 , н.д. Олег Медуниця);
  • Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо визначення передач європейського виробництва (друге читання) (проект № 2766 , н.д. Вікторія Сюмар, Дмитро Стеценко, Олександр Опанасенко, Сергій Висоцький).

Проект порядку денного парламенту – за посиланням: http://static.rada.gov.ua/zakon/new/WR/WR100516.htm