Плани Верховної Ради України на 19-23 листопада

November 18, 2013

Проект порядку денного пленарних засідань Верховної Ради на 19-23 листопада 2013 року передбачає розгляд низки законопроектів в інформаційній сфері.

На 19 листопада законотворці запланували розглянути Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України”, (проект постанови №2252а). А 20 листопада в першому читанні буде розглянутий законопроект про внесення змін до Закону України “Про комітети Верховної Ради України” (щодо доступу засобів масової інформації до засідань комітетів Верховної Ради України) (проект № 2153а;  н.д. Павло Різаненко). Проект пропонує закріпити право засобів масової інформації бути присутніми на відкритих засіданнях парламентських комітетів та здійснювати звукозапис, кіно- і відеозйомку, трансляцію засідання по радіо і телебаченню без згоди головуючого або членів комітету.

Крім цього, традиційно на четвер (21 листопада) призначено розгляд у другому читанні законопроектів:

  • про реформування друкованих засобів масової інформації (проект № 2600, н.д. Юрій Мірошниченко, Олександр Абдуллін, Микола Баграєв, Олена Бондаренко, Микола Княжицький, Степан Курпіль, Рустам Раупов, Микола Томенко),
  • про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації» ( проект №0947, КМУ) ,
  •  про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень) (проект №0944,н.д. Олена Кондратюк, Микола Баграєв, Ірина Геращенко, Володимир Ландік, Олена Бондаренко, Сергій Павленко)
  •  про внесення змін до Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” щодо дострокового припинення повноважень членів ради (проект № 2829, н.д. Микола Томенко, Микола Княжицький, Ігор Мірошниченко; перше читання)
  • та у повторному другому читанні законопроект про Суспільне телебачення і радіомовлення України (проект № 1076, КМУ)

Народні депутати також планують розглянути підготовлений до другого читання за скороченою процедурою законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів (проект № 3396; н.д. Олександр Єфремов, Дмитро Шпенов, Володимир Олійник), який передбачає низку змін щодо регулювання передвиборної агітації та діяльності ЗМІ під час виборів.