Плани Верховної Ради України на 5-8 листопада 2013 року

November 1, 2013

Проект порядку денного пленарних засідань Верховної Ради на 5-8 листопада 2013 року передбачає розгляд низки законопроектів в інформаційній сфері, зокрема, щодо суспільного мовлення, реформування друкованих ЗМІ, узгодження законодавства щодо доступу до публічної інформації, сфери застосування реклами, а також  щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Народні депутати вчергове запланували розглянути у другому читанні проект закону про реформування друкованих засобів масової інформації (проект № 2600, н.д. Юрій Мірошниченко, Олександр Абдуллін, Микола Баграєв, Олена Бондаренко, Микола Княжицький, Степан Курпіль, Рустам Раупов, Микола Томенко), законопроект № 0947 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації» розроблений Державним комітетом телебачення і радіомовлення, що був внесений на розгляд Верховної Ради України Кабінетом Міністрів України ще 12 грудня 2012 року, та у повторному другому читанні законопроект про Суспільне телебачення і радіомовлення України (проект № 1076, КМУ).

До проекту порядку денного включено також ухвалений в першому читанні проект закону про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень) (проект №0944,н.д. Олена Кондратюк, Микола Баграєв, Ірина Геращенко, Володимир Ландік, Олена Бондаренко, Сергій Павленко) та проект закону про внесення змін до Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” щодо дострокового припинення повноважень членів ради (проект № 2829, н.д. Микола Томенко, Микола Княжицький, Ігор Мірошниченко; перше читання). В черговий раз заплановано затвердити Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України”, (проект постанови №2252а).

Розгляд зазначених питань призначено на 7 листопада (четвер).

Крім цього, на пленарні засідання 19-22 листопада 2013 року передбачається розглянути урядовий законопроект про внесення змін до Закону України “Про захист суспільної моралі” (щодо державного нагляду) (проект № 2142, КМУ), яким пропонується ліквідувати Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі.