Плани Верховної Ради України на 8-11 квітня

April 7, 2014

На порядок денний цього пленарного тижня винесено кілька законопроектів, що торкаються інформаційної сфери, зокрема:

 ·         проект закону «Про внесення змін до деяких законів України, пов’язаних з діяльністю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері захисту персональних даних» (проект № 4551, КМУ), який доповнює закон про захист персональних даних визначенням «згоди суб’єкта персональних даних»;

·         законопроект про зміни до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу (проект № 2664, н.д. Руслан Князевич), за який депутати не проголосували минулого тижня.

·         проект закону «Про відкритість використання публічних коштів» (проект № 2012f, н.д. Леся Оробець, Андрій Пишний, Василь Чумак, Михайло Головко, Олег Медуниця, Оксана Калетник)

Народні депутати також планують розглянути проект Постанови «Про забезпечення інформаційної безпеки та суверенітету України, недопущення обмежень  доступу громадян до інформації та використання радіочастотного ресурсу України у відповідності з вимогами чинного законодавства» (проект № 4401, н.д. Микола Томенко, Олена Кондратюк, Микола Баграєв, Ірина Геращенко, Рустам Раупов, Микола Княжицький), що передбачає перевірку законності діяльності ЗЕОНБУДу.