Постанова ВРУ «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України шостого скликання»

December 11, 2007

Четвертого грудня 2007 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України шостого скликання» № 4-VI. Цією постановою було створено Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

 

Постановою визначено загальну чисельність для комітетів на момент створення: не менше 9 і не більше 20 народних депутатів України. У разі якщо кількість членів комітету складається не більше ніж із 10 народних депутатів України, то в такому випадку обирається один заступник голови комітету, за кількості членів комітету від 11 до 20 народних депутатів України обираються перший заступник і заступник голови комітету.

 

Комітет здійснює законопроектну роботу, готує, попередньо розглядає питання, віднесені до повноважень Верховної Ради України, та виконує контрольні функції у сферах державної політики у сфері інформації, свободи слова, права громадян на інформацію, електронних засобів масової комунікації, друкованих засобів масової інформації, висвітлення діяльності Верховної Ради України, реклами (комерційної, соціальної, політичної), призначення на посади та звільнення з посад, що пов’язані з предметом відання.

 

Нагадаємо, що, відповідно до статті 76 регламенту Верховної Ради, перелік комітетів затверджується у разі необхідності на першій сесії Верховної Ради нового скликання більшістю голосів народних депутатів від її конституційного складу.