Посвідка на тимчасове проживання в Україні представникам іноземних ЗМІ видаватиметься за поданням Мінінформполітики

January 27, 2016

Народні депутати України 26 січня 2016 року ухвалили за основу та в цілому законопроект  «Про внесення зміни до статті 5 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” щодо підстав для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації» (проект №3048). Проект Закону стосується підстав для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації. Ініціатором законопроекту є Кабінет Міністрів України.

Законопроект пропонує, щоб подання, яке є підставою для видачі посвідки на тимчасове проживання іноземцям та особам без громадянства, які прибули в Україну для роботи кореспондентом або представником іноземних засобів масової інформації, надавав центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України, тобто Міністерство інформаційної політики. Раніше такі повноваження виконував Держкомтелерадіо.

Поміж тим, перелік документів, необхідних для отримання такої посвідки залишився незмінним:

  • заява іноземця або особи без громадянства,

  • дійсний поліс медичного страхування, 

  • звернення іноземного засобу масової інформації

  • подання центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України.

Наразі законопроект, схвалений Верховною Радою України, готується до підпису Президента.
Якщо останній підтримає пропоновані зміни, то Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. У двомісячний строк Кабінет Міністрів, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади приведуть свої нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56398