ПРЕС-АНОНС: «Доступ до декларацій народних депутатів України: позитивні зміни у судовій практиці»

May 20, 2014
                                    


ПРЕС-АНОНС

«Доступ до декларацій народних депутатів України:
позитивні зміни у судовій практиці»


У середу, 21 травня 2014 р., о 12.30 в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» відбудеться прес-конференція, присвячена судовій практиці у справах з доступу до декларацій народних депутатів України.

1 травня 2014 року закінчився термін для опублікування Апаратом Верховної Ради України декларацій про майно, доходи та фінансові зобов’язання народних депутатів за 2013 р. Як свідчить практика Інституту Медіа Права доступ до декларацій народних обранців і надалі залишається закритим. Проте позитивні зміни вже є. Зокрема 13 травня 2014 року Київський  апеляційний адміністративний суд виніс рішення у справі журналістки Оксани Коваленко проти Апарату Верховної Ради України. Юридичний супровід справи здійснював Інститут Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Під час прес-конференції буде детально висвітлено стан дотримання Апаратом Верховної Ради та народними депутатами законодавства про запобігання та протидію корупції в частині опублікування ними майнових декларацій. Громадські активісти та юристи висвітлять обставини справи та дадуть оцінку діям державних органів.

У прес-конференції візьмуть участь:
Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права;
Інна Борзило, учасниця Руху ЧЕСНО;
Віта Володовська, юрист Інституту Медіа Права.

Прес-конференція відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Рейтарська 8/5 А.

Прес-конференція відбувається в рамках проекту «Забезпечення судового захисту права на інформацію за підтримки Фонду та Мережі захисників права на доступ до інформації». Проект здійснюється громадською організацією «Інститут Медіа Права» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження». Детальніше про програму: www.irf.ua.



З питань акредитації звертатися:

тел.: 0(67)2332812,
e-mail: oleksiyuk@medialaw.kiev.ua
Тетяна Олексіюк