Презентація звіту «Немає правосуддя для журналістів в Україні, Білорусі та Росії».

January 13, 2012
Артикль 19 та Міжнародна Підтримка Медіа (IMS) запрошують до  участі у презентації звіту «Немає правосуддя для журналістів в Україні, Білорусі та Росії».

Протягом останніх 10 років уряди неадекватно реагували на зникнення та вбивства журналістів в Україні, Білорусі та Росії, результатом чого у всіх трьох країнах стала поява клімату беззаконня, порушень прав журналістів та пригнічення свободи вираження поглядів. У вищезазначеному звіті розглядаються справи щодо зникнень або вбивств журналістів, пов’язаних з їх професійною діяльністю, починаючи з 2000 року в Україні, Білорусі та Росії.

Участь у презентації візьме представник родини Георгія Гонгадзе. Також захід відвідають представники медіа, науковці та посадові особи державних органів та міжнародних організацій. Ваша участь у заході має велике значення для просування свободи медіа та прав людини в регіоні.

Доповідачами на презентації будуть:
• Старший співробітник Артиклю 19 з комунікацій та адвокасі Олівер Спенсер презентує звіт.
• Менеджер проекту IMS в Україні Антоніна Черевко обговорить ситуацію та роботу з даного питання, що ведеться в Україні.

У звіті надається ряд рекомендацій для органів державного управління України, Білорусі, та Росії, а також для міжнародної спільноти, щодо законодавчих та політичних заходів необхідних для захисту журналістів та захисту права свободи вираження поглядів у цих країнах. Ці рекомендації значною мірою є результатом дискусій та обговорень під час проведення конференції на тему: «10 років потому, немає правосуддя для Георгія Гонгадзе: Потреба у пошуку нових шляхів для боротьби з безкарністю», організованої Артиклем 19 та Міжнародною Підтримкою Медіа (IMS) у Києві, 16 жовтня 2010 року. Резюме конференції також включено у звіт.

Деталі заходу
Дата: 16 cічня 2012
Початок: 12.00
Завершення: 15.00
Місце проведення: Готель «ХРЕЩАТИК», Конференц-зал «Володимирський»

Будь ласка, про свій намір відвідати подію повідомте за електронною адресою: Liliya Drozdyk lilya@medialaw.kiev.ua