Президент підписав закон, що посилює повноваження Нацради

November 25, 2016

Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною Радою)” (законопроект №4815). Метою його ухвалення є підвищення ефективності Нацради при контролі за дотриманням законодавства про телебачення та радіомовлення. 

Закон дасть Нацраді більші повноваження для накладення санкцій на порушників, зокрема:

  • Нацрада зможе накладати штрафи самостійно без погодження із Кабінетом Міністрів;
  • санкція «подання до суду справи про анулювання ліцензії на мовлення» змінена на «анулювання ліцензії на підставі рішення суду за позовом Національної ради»;
  • розміри штрафів будуть визначені у Законі України «Про телебачення і радіомовлення» та розраховуються у відсотковому співвідношенні до розміру ліцензійного збору (5, 10 та 25 % від нього, залежно від правопорушення);
  • за низку визначених правопорушень Нацрада зможе накладати на телеорганізації (провайдери програмних послуг) штрафи без попереднього оголошення їм попередження.

Закон набуде чинності наступного дня після оприлюднення.

Детальніше про нові повноваження Нацради читайте за посиланням: https://cedem.org.ua/news/parlament-shvalyv-posylennya-povnovazhen-natsrady/.