Припинення тимчасової слідчої комісії

December 22, 2009

Сімнадцятого грудня 2009 року народні депутати України розглянули проект Постанови Верховної Ради України «Про припинення діяльності Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин смерті народного депутата України IV скликання І. Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії «Інтер» (проект №5075, н. д. Андрій Портнов, фракція БЮТ; перше читання).

Ця Тимчасова слідча комісія була утворена Постановою Верховної Ради України № 1337-VI від 19 травня 2009 року. У зазначеному проекті Постанови ВРУ містилася пропозиція щодо передачі висновків і матеріалів Тимчасової слідчої комісії до правоохоронних органів для подальшого розслідування. Водночас, у пояснювальній записці до проекту постанови запропоновано не оприлюднювати ці дані і припинити діяльність Тимчасової слідчої комісії. Однак Верховна Рада України не прийняла проект Постанови.

Тим не менше, вже 21 грудня 2009 року було зареєстровано новий проект Постанови Верховної Ради України із тією ж назвою і текстом, що й проект №5075 (проект №5458 н. д. Андрій Портнов, н.д. Валерій Писаренко, фракція БЮТ; передано на розгляд комітету).