Питання каналу “Рада”

December 26, 2012
ВРУ. 21.11.2012

Народні депутати Микола Томенко та Ірина Геращенко зареєстрували проект постанови Верховної Ради України, якою пропонують невідкладно заслухати інформацію Голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Манжосова В.А. щодо причин виключення телеканалу “Рада” з соціального пакету в деяких регіонах України.


На думку авторів проекту телеканал “Рада” забезпечує населення “інформацією «без купюр» та «зручних» акцентів” і є “одним з достовірних та нецензурованих владою джерел інформації для громадян України”.
Відтак, автори вважають, що це не задовольняє владу і саме через це з соціального пакету кабельних операторів (провайдерів програмної послуги – прим.) в деяких регіонах України рішенням Нацради канал “Рада” було виключено. Водночас, наголошують автори, телеканал Рада обов’язковий до трансляції по всій Україні, а переведення каналу до комерційного пакету неодмінно призведуть до зменшення аудиторії та порушення права громадян України на отримання доступу до суспільно важливої інформації.

адреса проекту: w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=0&pf3511=45227