Реєстр друкованих ЗМІ

December 1, 2008

Двадцять першого листопада 2008 року Міністерство юстиції України видало наказ №2018/5 Про зміни до Положення про Державний реєстр друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності.

 

Відповідно до наказу, з 10 грудня 2008 року на сайті Міністерства юстиції України буде відкрито доступ до відомостей Державного реєстру друкованих ЗМІ. До відомостей, що будуть доступні на сайті, відносяться: засновник(співзасновники) видання: для фізичних осіб – прізвище, ім’я, по батькові, для юридичних осіб – повне найменування, ідентифікаційний код за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України; вид видання; назва видання; серія та номер свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ; дата державної реєстрації друкованого ЗМІ; орган, який здійснив державну реєстрацію друкованого ЗМІ. Пошук інформації про друковані ЗМІ здійснюватиметься за назвою видання мовою (мовами), переданою за допомогою літер та символів української, російської або англійської мов, та видом видання (за необхідності). Інформація про друковані ЗМІ оновлюватиметься раз на місяць.

 

Міністерство встановило, що за доступ фізичних та юридичних осіб до відомостей про друковані ЗМІ на сайті Міністерства плата не справлятиметься, проте за видачу скороченого витягу з Реєстру – справлятиметься плата у розмірі 17 грн. (з ПДВ), а за видачу повного витягу – 84 грн. (з ПДВ).

Повний текст наказу: http://minjust.gov.ua/0/17561