Розгляд телевізійних питань у парламенті не відбувся

April 16, 2010

Розгляд проекту Закону України «Про зміни до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект № 2445, н. д. Андрій Шевченко, фракція БЮТ; щодо Національних теле- та радіокомпаній України) був перенесений на пленарний тиждень з 27 по 30 квітня. Це перенесення було ініційоване автором законопроекту, Андрієм Шевченком, через необхідність його додаткового опрацювання у зв’язку з рішенням Конституційного суду України щодо заборони Президенту України та Верховній Раді України брати участь у призначенні керівників Національної теле – та Національної радіокомпаній України.За перенесення розгляду питання проголосувало 328 депутатів.

Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо усунення протиріч між Законом України «Про кінематографію» і Законом України «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект № 2692, н. д. Олена Бондаренко, фракція Партії регіонів) не був включений до остаточного порядку денного на 15 квітня 2010 року. Дату розгляду цього законопроекту наразі не визначено.

Проекти Постанов Верховної Ради України про припинення повноважень чотирьох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої, Віктора Понеділка (проекти Постанов Верховної Ради України №№ 6268, 6269, 6270, 6271) не були розглянуті через невчасне надання відповідних документів. Рішення щодо того, коли буде розглядатися це питання, також не було прийняте.

Наступний пленарний тиждень заплановано на 27-30 квітня 2010 року.