Розпочато третю хвилю моніторингу в рамках проекту Платформа «Омбудсман Плюс»

March 4, 2016

В рамках проекту Платформа «Омбудсман Плюс» у 19-ох областях України розгорнуто уже третю хвилю моніторингу виконання Закону «Про доступ до публічної інформації», протягом якої перевірятиметься доступність засідань органів місцевого самоврядування і дотримання вимог опублікування проектів рішень.

Протягом третьої хвилі, монітори із різних регіонів намагаються виявити проблеми, з якими стикаються запитувачі публічної інформації, намагаючись отримати проекти нормативно-правових актів і рішень органів місцевого самоврядування, а також отримати уже прийняті розпорядниками акти.

Основну увагу під час здійснення моніторингу буде приділено питанню доступу до засідань колегіальних органів місцевого самоврядування, адже, як передбачено чинним законодавством, такі засідання проводяться гласно та із забезпеченням права кожного бути присутнім на них.

Отже, результати проведення третьої хвилі покажуть нам основний зріз проблематики в імплементації положень законодавства, що передбачає обов’язок розпорядника інформації опубліковувати проекти нормативно-правових актів, а також обов’язок надавати кожній особі доступ до засідань, на яких такі акти приймаються.