Розпочався прийом заявок на конкурс в МХ-5

March 16, 2012
П’ятого березня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розпочала прийом заявок на отримання ліцензій на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної мережі МХ-5  із регіональним/місцевим покриттям відповідно до умов конкурсу оголошеного 2 лютого 2012 року.  

На конкурс виставлено 169 вільних місць у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській областях та Автономній Республіці Крим. Граничний обсяг мовлення на одному каналі (програмі) мовлення  – 24 години на добу.

Для участі в конкурсі претенденти мають відповідати конкурсним умовам, що стосуються ліцензійних умов, програмної концепції, організаційно-технічних, фінансових та інвестиційних зобов’язань. 
 
Конкурс передбачає особливості мовлення на каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5:

  • оператор багатоканальної телемережі – ТОВ «Зеонбуд», м. Київ;
  • стандарт мовлення – DVB-T2 (MPEG-4);
  • умови розповсюдження програм — у відкритому вигляді;
  • місцезнаходження станції мультиплексування — за адресою відповідної передавальної станції;
  • періодичність мовлення – кожен день.

Заяви на конкурс можуть подаватися до Національної ради до 3 квітня 2012 року. Підбиття підсумків конкурсу має завершитися не пізніше 2 червня  2012 року.

Оголошення про конкурс розміщено на офіційному сайті Національної ради.