Розслідування смерті Ігоря Плужнікова

April 6, 2009

Третього квітня 2009 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект Постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин смерті народного депутата України IV скликання Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії «Інтер» (проект №4311, н.д. Володимир Пилипенко, фракція БЮТ)

Причиною внесення такого проекту, на думку автора, є той факт, що залишається невідомим порядок переходу частки Ігоря Плужнікова в телеканалі «Інтер» до інших осіб. Автор констатує, що «основні угоди про продаж каналу відбувалися у момент загострення хвороби, перебування у комі І. Плужникова та відразу після його смерті, що унеможливлювало його особисту участь у підписанні документів про продаж частки телеканалу “Інтер”. Проте, відповідно до розповсюдженої інформації, до І. Плужникова під час хвороби ніхто зі сторонніх осіб на той момент не заходив. Однак купівля-продаж телеканалу “Інтер” відбувалася на підставі документів, підписаних нібито особисто І. Плужниковим. Причому графологічної експертизи зазначеного підпису ніхто не проводив».

Зазначимо, що той день, коли відбувалась реєстрація проекту постанови, Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оголосив, що підпис на деяких документах є підробленим і він збирається робити відповідне подання до Генеральної прокуратури України. 

У разі ухвалення постанови Верховною Радою України буде створено Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування обставин смерті народного депутата України IV скликання І. Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії «Інтер». Передбачається, що комісію очолить н.д. Андрій Портнов, фракція БЮТ, а його заступником стане н.д. Павло Бурлаков, фракція Партії Регіонів. Також до складу Тимчасової слідчої комісії планується залучити таких народних депутатів України: Миколу Баграєва, фракція БЮТ, Віталія Чудновського, фракція БЮТ, Сергія Глазунова, фракція Партії регіонів, Володимира Зубика, фракція Партії регіонів, Василя Потапова, фракція Партії регіонів, Юрія Кармазина, фракція Блоку НУНС, Віктора Шевчука, фракція НУНС, Спірідона Кілінкарова, фракція Комуністичної партії, Сергія Терещука, фракція «Блок Литвина».