РПР вимагає від Кабміну перезапуску реформ

April 20, 2016

Реанімації реформ вимагали сьогодні під Камбіном активісти Реанімаційного Пакету Реформ. Акцію перезапуску Кабміну представники громадських організацій ілюстрували напівмертвими ключовими реформами-людьми, які лежали перед приміщенням державного органу. Їх реанімував лікар і у результаті активісти-реформи ожили та особисто передали у Кабмін напрацьований експертами РПР пакет пропозицій щодо реанімації реформ. 

Сьогодні перше засідання Кабміну і ми вирішили нагадати про очікування суспільства і показати, що реформи потребуть реанімації. Реформа прокуратури і правоохоронних органів, судова реформа, децентралізація, економічна і виборча реформи, – це 7 пріоритетних реформ, які найбільше потребують перезапуску,” – заявив співголова Реанімаційного Пакету Реформ Тарас Шевченко.

Він підкреслив, що активісти РПР надали Кабміну конкретний план дій і кроків, які можуть запустити реформи. 

Ми будемо відстежувати перші 100 днів роботи Кабміну й надамо оцінку якості роботи. У нового Кабміну є шанс на новий старт, перезапуск. І це шанс українців на зміни та нову якість життя,” – зауважив Тарас Шевченко і додав, що очікує, що новообраний Прем’єр-Міністр України буде відкритим до співпраці з громадськими організаціями, оскільки демонстрував таку відкритість на посаді голови Верховної Ради. 

Є всі підстави сподіватися на відкриту роботу. Маємо помірковані сподівання, що уряд може запустити реформи, які пробуксовували. Є мандат довіри, але наш головний месидж – громадянське суспільство буде ретельно відслідковувати кроки і дії нового складу Кабміну і навати оцінку. Ми також готові працювати разом і сприяти втіленню реформ,” – резюмував Тарас Шевченко

Першими кроками Кабміну у реанімації реформ РПР очікує внесення змін до закону про державну службу. 

Реформа публічної адміністрації матиме величезне значення для усіх урядів. Проведення конкурсних наборів на державну службу і реформа загалом надасть нову якість роботи державної машини,” – підкреслив Тарас Шевченко