Рух ЧЕСНО озвучив вимоги до кандидатів на місцевих виборах

September 24, 2015

 

IMG_3497 (1) 24 вересня під час прес-брифінгу в Українському    кризовому медіа центрі учасники Грома
 дського руху ЧЕСНО Тарас Шевченко (Інститут    Медіа Права) та Андрій Круглашов (Центр.Юей)  озвучили вимоги ЧЕСНО до кандидатів на місцевих виборах. Учасники ЧЕСНО звернулися до кандидатів  у місцеві депутати та претендентів на мерські крісла.

 

Ключовими вимогами ЧЕСНО є такі:

  • Оприлюднити майнові декларації кандидатів на сайті партії до 1 жовтня 2015 року.
  • Оприлюднити деталізований проміжний звіт про використання коштів виборчого фонду на сайті партії до 20 жовтня 2015 року.
  • Оприлюднити деталізований повний звіт про використання коштів виборчого фонду на сайті партії до 30 жовтня 2015 року.
  • Не висувати кандидатів, які є фігурантами антикорупційних  розслідувань.
  • Не висувати кандидатів, які уже були депутатами попереднього скликання та пропустили понад 25 % засідань сесії чи постійної комісії ради.
  • Кандидатам у мери підготувати та оприлюднити передвиборні програми.

 

Вимоги ЧЕСНО до кандидатів у депутати місцевих рад та претендентів на мерські крісла – це наша дорожня карта реформ на місцях” – наголосив під час прес-брифінгу Тарас Шевченко.

IMG_3490

 Вибори до місцевих рад відбудуться уже 25 жовтня. За новим  Законом України «Про місцеві вибори» правом висувати  кандидатів у багатомандатних, одномандатних округах та у мери  міст наділені лише політичні партії. Саме тому Рух ЧЕСНО  закликає партії не висувати кандидатів, що фігурували  антикорупційних розслідуваннях правоохоронних органів або за  матеріалами  антикорупційних розслідувань шанованих  журналістських видань (Наші гроші», «Схеми», «Слідство.Інфо»,  «Українська правда», «Центр протидії корупції» та інші шановні  журналістські видання) можуть бути причетними до корупційних  схем.

 Також Чесно закликає не висувати кандидатів, які будучи депутатами попередніх скликань пропустили понад 25% засідань сесії чи постійних комісій ради. Навесні 2015 року Рух ЧЕСНО розпочав кампанію «Чесна весна – відповідальна осінь», в рамках якої проаналізував роботу місцевих депутатів у 20 містах України. Одним із критеріїв ЧЕСНО було відвідування депутатами сесійних засідань та засідань постійної комісії ради. Рух ЧЕСНО володіє інформацією щодо відвідувань депутатів попереднього скликання з моменту обрання станом на 1 березня 2015 року та аналізуватиме партійні списки на наявність у них прогульників.

Аналіз партійних списків ЧЕСНО здійснюватиме по мірі їх оприлюднення. Із матеріалами можна буде ознайомитись на сайті.

Відеозапис прес-брифінгу доступний за посиланням.