Сінгапурський договір про право товарних знаків

April 18, 2009

Чотирнадцятого квітня 2009 року Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України “Про ратифікацію Сінгапурського договору про право товарних знаків” (законопроект № 0123, Президент України).  

У  Пояснювальній записці до законопроекту зазначається що ратифікація Сінгапурського договору про право товарних знаків, прийнятого у м. Сінгапур 27 березня 2006 року  має на меті розвитку пріоритетних напрямів і подальшої гармонізації існуючих норм, правил та спрощення процедур у сфері охорони прав на знаки.

Сінгапурський договір про право товарних знаків розроблений на основі прийнятих у міжнародній практиці норм та процедур, що відображають сучасні тенденції у сфері охорони інтелектуальної власності.Договір встановлює вимоги щодо реєстрації ліцензії на використання знаку, зміни та анулювання реєстрації ліцензії, визначає наслідки відсутності реєстрації ліцензії та недотримання вимог щодо використання знаку за ліцензією. До Договору також додаються Правила до Сінгапурського договору про право товарних знаків , що стосуються порядку регулювання будь-яких адміністративних вимог, питань або процедур щодо Договору і містять Типові міжнародні форми повідомлень.