Слухання з питань моралі

March 10, 2009
Шостого березня 2009 до Верховної Ради України було внесено проект постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: “Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері”» (проект № 3554, н.д. Володимир Даниленко, н.д. Вікторія Дем’янчук, фракція КПУ).

Необхідність слухань, на думку депутатів, обумовлена «різким зниженням загальнолюдської культури, нехтуванням етичними нормами, збільшенням загальнодоступної для перегляду продукції, що негативно впливає на суспільну мораль».

Тому, «з метою недопущення моральної та духовної деградації суспільства, на виконання Конституції України,Закону України “Про національну безпеку”, “Основ законодавства про культуру” і Закону України “Про захист суспільної моралі”» Верховна Рада України має провести у липні 2009 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері».

У разі ухвалення постанови Кабінет Міністрів України має до 15 травня 2009 року підготувати й подати до Верховної Ради України необхідні інформаційно-аналітичні матеріали щодо питання парламентських слухань і конкретні пропозиції до рекомендацій парламентських слухань, а також визначити доповідачів із зазначених питань.