ЦЕДЕМ продовжує співпрацю зі Швецією

November 18, 2021

З цього місяця розпочався новий етап співпраці Центру демократії та верховенства права зі Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA).

Ми розпочинаємо масштабний проєкт у сфері протидії дезінформації та розвитку медійної грамотності для якомога більшої кількості українців та покращення медійного та інформаційного законодавства в Україні.

Центр демократії та верховенства права є багаторічним партнером SIDA: наша співпраця розпочалась ще у часи “вікна можливостей” для реформ, у 2014 році, і триває дотепер.

У рамках проєкту передбачається тісна співпраця та підтримка зусиль Міністерства культури та інформаційної політики України в сфері інформаційної політики та спільні проєкти з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, які будуть спрямовані на посилення спроможностей та знань державних службовців у сфері протидії дезінформації.

Чому це важливо? Наш досвід показав: критичне мислення українців та їхня стійкість до деструктивної пропаганди допомагає гідно протистояти гібридній збройно-інформаційній агресії Росії проти України. Над цим також працюють Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки і МКІП. Ми раді долучитися до спільних зусиль на шляху розвитку критичного мислення та медійної грамотності.

Також в рамках цього проєкту ми і надалі працюватимемо над удосконаленням та імплементацією законодавства про доступ до публічної інформації, проводитимемо освітні заходи та проєкти – зокрема, Відкритий Університет Реформ, та Школу адвокації.