Стандарти телеканалу “Рада”

February 5, 2009

Четвертого лютого 2008 року н.д. Вндрій Шкіль (фракція БЮТ) зареєструв у Верховній Раді України проект постанови Верховної Ради “Про деякі питання організації роботи парламетського телерадіоканалу “РАДА”, № 4013.

Проектом передбачається, що діяльність парламентського телерадіоканалу “РАДА”, спрямовується на запобігання упередженому формуванню громадської думки щодоподій у сесійній залі; попередження трансляцій в теле-радіо ефірі однобічного, викривленого показу діяльності народних депутатів України; унеможливлення цензури стосовно виступів народнихдепутатів в програмах радіо і телебачення та вирішення питань, пов’язаних з виробництвом і трансляцією власної теле- і радіопродукції про роботу Верховної Ради України;

Також автор пропонує покласти на Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації повноваження затверджувати редакційну політику парламентського телерадіоканалу «Рада». Текст редакційної політики має бути оприлюдненим, а сама редакційна політика не має поширюватися на зміст новин, адже ті мають бути повними й об’єктивними.

Проектом постанови передбачено що комітет свооди слова у місяцний термін з моменту її ухвалення має розробити і затвердити Концепцію розвитку парламентського телерадіоканалу «РАДА» та встановити графік надання однакового за обсягом ефірного часу для всебічного висвітлення діяльності парламентських комітетів.