Строк повноважень Наглядової ради НСТУ починається 19 січня 2017 року – Нацрада

January 19, 2017

Національна рада 19 січня внесла зміни до свого рішення, яким 17 грудня 2015 року затвердила склад Наглядової ради публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Вони стосувалися набуття повноважень членів Наглядової ради.

Так, рішення Національної ради було доповнено пунктом другим, відповідно до якого початком строку повноважень членів Наглядової ради НСТУ визначено дату державної реєстрації публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Ухвалення цього рішення збіглося з датою реєстрації ПАТ НСТУ. 19 січня суспільну телерадіомовну компанію було зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. Таким чином, від сьогодні можна очікувати більш активних кроків для завершення реформування суспільного мовника.

Наглядова рада, яка відповідно до закону здійснює нагляд за діяльністю суспільного мовника, тепер розпочне повноцінно виконувати свої обов’язки, серед яких і обрання на конкурсних засадах на чотири роки голови правління НСТУ, визначення основних напрямів діяльності організації, затвердження редакційного статуту і  контроль за його виконанням, встановлення умов та розмірів оплати праці працівників НСТУ тощо.