Суд розпочав розгляд справи за позовом Інституту Медіа Права до Апарату Верховної Ради України

September 6, 2013

Окружний адміністративний суд м. Києва 5 вересня 2013 року розпочав розгляд справи за позовом Інституту Медіа Права щодо ненадання комітетами Верховної Ради України відповідей на запити про доступ до публічної інформації.

Інформаційні запити були подані 22 квітня 2013 року і стосувались надання копій протоколів останніх (на день отримання запитів) засідань кожного комітету Верховної Ради України. На момент подання заяви Інститут Медіа Права не отримав відповідей щодо 7 протоколів, однак згодом Комітет Верховної Ради України з питань культури та духовності надіслав свій лист. Таким чином, Інститут Медіа Права продовжив оскарження бездіяльності лише шести парламентських комітетів: з питань аграрної політики та земельних відносин; з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією; з питань верховенства права та правосуддя; з питань інформатизації та інформаційних технологій; з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики; з питань промислової та інвестиційної політики.

У зв’язку зі змінами позовних вимог, в судовому засіданні було оголошено перерву. Розгляд справи продовжиться 18 вересня 2013 року. Проте, Інститут Медіа Права сподівається, що до завершення перерви Апарат Верховної Ради України зможе забезпечити надання громадській організації усіх необхідних документів.