Суспільна мораль: парламентські слухання

September 9, 2011
Восьмого вересня 2011 року Верховна Рада України ухвалила постанову “Про проведення парламентських слухань на тему: “Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері”(проект № 8264, н.д. Вікторія Дем’янчук, Володимир Даниленко). За це проголосували 261 народний депутат.

Причиною необхідності проведення слухань автори вбачають у моральній та духовній деградації суспільства, нехтуванні громадянами етичними нормами, традиційними моральними та духовними людськими цінностями, що складалися та формувалися в суспільстві протягом тривалого часу.

Зокрема, така ситуація, на їх думку склалася через “доступну теле-радіо, відео продукцію, музичні та художні твори, в тому числі навчальні, та тих, що рекомендовані для дітей, друкованих матеріалів, та іншої інформації, що своєю якісною стороною негативно впливають на психічний розвиток особистості та виховання громадян у дусі добра, честі та справедливості.”

Автори зауважують, що особливу загрозу суспільній моралі несе мережа Інтернет, “що стає все більш доступнішою та на сьогодні достатньо неврегульована правом.”

“Актуальність обговорення проблеми захисту суспільної моралі з кожним роком стає все більш очевидною в умовах антиморальної агресії заходу”, – зазначають автори постанови.

Парламентські слухання відбудуться 9 листопада 2011 року.