Тарас Шевченко – стипендіат програми World Fellows 2017 у Єльському університеті

March 30, 2017

Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права, співголова Ради РПР, обраний стипендіатом програми Yale’s World Fellows 2017. Він став одним із шістнадцяти кандидатів, відібраних для участі в цій престижній програмі розвитку світового лідерства при Єльському університеті, одному з найелітніших вищих навчальних закладів США.  Таким чином, Тарас Шевченко долучиться до когорти з 309 стипендіатів із 87 країн. З вересня по грудень 2017 року він перебуватиме на навчанні у Єльському університеті. За 16 років існування програми, Тарас Шевченко – це 4-й представник України. До цього цю престижну стипендію вже отримували Ігор Шевченко, Андрій Шевченко та Святослав Вакарчук.

«Стипендіати програми World Fellows 2017 – унікальні особистості, віддані відкритому суспільству й переконані в тому, що те, що нас об’єднує, значно більше за те, що розділяє, – каже Емма Скай, директорка програми Yale’s Maurice R. Greenberg World Fellows Program. – Вони долучаються до мережі, до якої належать понад 300 стипендіатів програми, які докладають усіх зусиль, щоб зробити світ кращим».

Програма Yale’s World Fellows при Єльському університеті – унікальна ініціатива з розвитку світового лідерства та ключовий елемент міжнародного розвитку, що його повсякчас підтримує Єльський університет. Щороку університет запрошує групу взірцевих професіоналів, які перебувають на середньому етапі своєї кар’єри і представляють різноманітні галузі й країни, на інтенсивний чотиримісячний період академічного вишколу й удосконалення лідерських навиків.

«Я маю велику честь та приємність вітати цих лідерів та інноваторів у нашому університеті, – каже президент Єльського університету Пітер Селовей. – Програма Yale’s World Fellows змінила життя людей, а їхній внесок має чималий вплив на суспільство. Вони збагачують наше навчальне середовище, ділячись своїми знаннями та досвідом з нашими студентами й викладачами. Взаємодіючи з нашою спільнотою, вони мають змогу зростати академічно та особисто. Ця програма – приклад зусиль, що їх докладає Єльський університет, щоб розвивати світових лідерів».

Місія програми Yale’s World Fellows – підтримувати й розширювати мережу світових лідерів, які прагнуть змінити світ на краще. Програма є частиною Джексонівського інституту з міжнародних справ, який у рамках магістерської програми з міжнародних справ, магістерської програми з поглибленого дослідження міжнародних справ, а також бакалаврату з міжнародних справ готує студентів Єлю до світового лідерства й служіння суспільству.

Програма Yale’s World Fellows має три ключові мети:

  • Лідерство: зміцнити знання та навики, необхідні для світового лідерства.
  • Служіння: надати можливість служити іншим, завдяки обміну знаннями та досвідом і співпраці над ініціативами.
  • Мережа: розширити світову мережу, що об’єднує людей з однаковими цінностями, які підтримують зв’язок між собою та Єльським університетом.


Щоб переглянути повний перелік стипендіатів 2017 року, а також дізнатися більше про програму Yale’s World Fellows, завітайте на сайт worldfellows.yale.edu  

Стежте за програмою Yale’s World Fellows у соціальних мережах: Facebook, Twitter та Instagram.