Тарас Шевченко та інші представники руху «Стоп цензурі» зустрілись з Хілларі Клінтон.

July 9, 2010

Державний секретар США Хілларі Клінтон під час свого візиту в Київ 2 липня зустрілась із активістами громадського руху «Стоп цензурі». На зустрічі були присутні Тарас Шевченко, Наталія Лигачова, Вікорія Сюмар, Тетяна Лебедєва й Альона Гетьманчук.


Під час зустрічі представники громадськості звернули увагу Хілларі Клінтон на питаннях свободи слова і цензурування інформаційного простору в Україні. Натомість державний секретар США сказала, що уважно стежить за цією ситуацією і говорила про це із президентом України і міністром закордонних справ. (Повідомляє Телекритика).

Більш детальну розмову українські громадські діячі мали з представниками державного департаменту США, зокрема із заступником помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Деніелом Расселлом.


Однак питання погіршення свободи слова в Україні не стало єдиним, на яке звернули увагу державного секретаря США представники громадських організацій. Також вони наголосили що в Україні відбувається створення квазісуспільного мовлення, оскільки до робочої групи, яка розробляла відповідну концепцію, не запросили представників жодної організації з понад десятка, які багато років займаються цією темою і розробили законопроект про суспільне мовлення. Серед таких й  Інститут Медіа Права.

 Більше про зустріч читайте на Телекритиці