Тарас Шевченко виступив на Варшавській Конференції ОБСЄ, присвяченій людському виміру

October 13, 2010

7 жовтня на щорічній Конференції ОБСЄ у Варшаві, присвяченій людському виміру, виступив з доповіддю на тематику свободи вираження поглядів директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. У своєму виступі стосовно ситуації зі свободою слова в Україні він відзначив, що українська влада робить багато гучних заяв щодо захисту свободи слова, однак не робить жодних практичних кроків. На думку директора Інституту Медіа Права, ключовим питанням, що стоїть сьогодні на порядку денному є ухвалення законопроекту про доступ до публічної інформації.

Конференція зібрала за одним столом представників різноманітних кіл, серед яких були офіційні делегації від країн, представники міжнародних організацій, громадських організацій, партнери, представники секретаріатів, інститутів та місій ОБСЄ.

Також у рамках Конференції відбулась низка додаткових заходів (side events). Тарас Шевченко виступав на заході щодо прав людини в Україні, організованому Фондом «Відродження». Також директор Інституту Медіа Права виступив на заході, присвяченому свободі слова у регіоні ОБСЄ, який було проведено Інститутом Джеферсона.

Загалом Конференція тривала з 30 вересня по 8 жовтня. Так за час її роботи обговорювались теми верховенства закону з точки зору запобігання катувань та захисту прав людини при боротьбі з тероризмом, питання свободи вираження поглядів, мирних зібрань, питання толерантності та недопущення дискримінації, а також ряд інших аспектів людського виміру.