Тему цензури в Україні обговорили у Варшаві в рамках конференції з людського виміру

September 28, 2011

26 вересня у Варшаві Інститут Медіа Права у партнерстві з Міжнародними організаціями «Міжнародна Підтримка Медіа» та «Артикль 19» провели додатковий захід з питань протидії цензурі в Україні, що відбувся в рамках Конференції ОБСЄ/БДІПЛ з людського виміру. 

Захід було проведено для аналізу останніх подій в Україні та обговорення нових форм повернення цензури. Основними питаннями, які розглядались були питання можливості уникнення негативних тенденцій у галузі свободи слова останніх років в Україні та впровадження політики розвитку свободи слова, питання загрози атак на медіа та прозорості медіа власності. У ході дискусій учасники визначили перспективи та необхідні кроки для позитивного розвитку в сфері свободи слова в Україні.

Участь у дискусії взяли ряд українських та іноземні медіа експерти, серед яких були директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, виконавчий директор Незалежної Асоціації Мовників Катерина М’ясникова, представник Міжнародної Підтримки Медіа Антоніна Черевко, представник руху Стоп цензурі Світлана Заліщук та експерт Артиклю 19 Кріс Бернет.