Центр стратегічних комунікацій провів тренінг для публічних службовців

May 22, 2024

21 травня Центр стратегічних комунікацій провів тренінг під назвою “Протидія дезінформації у професійній діяльності публічних службовців”. 

Тренінг організував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та у партнерстві з Міністерством закордонних справ, у справах співдружності націй та розвитку Великої Британії, Zinc Network та Центром демократії та верховенства права.

“Цей офлайн тренінг – перший з нового циклу тренінгів для публічних службовців. Ми вдячні нашим колегам та партнерам за сприяння в організації цього заходу, адже навички з протидії дезінформації є надважливими для кожного з нас і особливо для публічних службовців. Сподіваюсь, цей тренінг стане корисним для вас і ви зможете використовувати здобуті навички у щоденній роботі”, – зазначила керівниця тренінгового напряму ЦСКІБ Вікторія Зражевська.

Тренером на заході виступала медіааналітик, фахівчиня з інформаційної безпеки та протидії дезінформації Ірина Субота

Усі мої моменти у професійній діяльності пов’язані саме з протидією російській дезінформації і сьогодні я поділюсь ними з вами“, – пообіцяла тренерка учасникам.

Учасники тренінгу ознайомились з особливостями роботи соціальних мереж, способами та цілями маніпуляцій у них, а також дізналися більше про те, як їх використовує ворожа пропаганда для фейків та маніпуляцій.

Друга частина тренінгу була присвячена практичним завданнямдачам: способам перевірки підозрілого контенту, аналізу та реагування на нього.

Центр стратегічних комунікацій планує продовжувати цикл тренінгів для підвищення кваліфікацій держслубовців-комунікаційників задля покращення ситуації з інформаційною безпекою у державі.