ЦЕДЕМ – серед лідерів за інформаційною потужністю у 2017 році

February 1, 2018

Центр демократії та верховенства права посів 3 місце за кількістю відвідувань сайтів організації та 5 місце за числом читачів у соцмережах серед українських аналітичних центрів. Про це свідчать результати дослідження «Інформаційна потужність дослідницьких осередків України за 2017 рік», проведеного ініціативою «Think Twice UA». Так, сайти ЦЕДЕМ за рік відвідували 484,6 тисяч разів, а у соціальних мережах новини організації читають 15,8 тисяч підписників.

Під час дослідження експерти оцінювали відвідуваність сайтів, кількість читачів у соцмережах, згадування у ЗМІ та цитування у наукових статтях. Для цього використовували методику Центру світового розвитку (США). Такий аналіз мав на меті оцінити комунікаційну успішність аналітичних центрів, та їхній інформаційний вплив на суспільні процеси.

«Популярність є однією з важливих складових впливовості: по-перше, робота осередку  [так автори називають аналітичні центри] має бути помітною в суспільстві та серед фахівців, а по-друге, політики часто посилаються на дослідження для обґрунтування своїх рішень, отже дослідження більш відомого осередку виглядатиме переконливіше в очах виборців», – пояснюють автори моніторингу.

Детальніше про дослідження читайте за посиланням.