У Верховній Раді зареєстровано ще один законопроект щодо електронного звернення громадян

November 25, 2013

У парламенті зареєстровано новий законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення додаткових умов для реалізації конституційних прав громадян шляхом використання інформаційних комунікаційних технологій” (проект № 3681, н.д. Олександра Кужель, Павло Петренко, Андрій Пишний, Руслан Князевич).

Ініціатори законопроекту пропонують доповнити Закони України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про звернення громадян» поняттям  «електронного звернення», що визначається як «електронний документ, направлений або переданий за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем або електронних носіїв». При цьому, обов’язковою вимогою до такої форми звернення є наявність електронного підпису автора.

Новий законопроект встановлює також порядок розгляду електронних звернень, яка є аналогічною розгляду письмових звернень, за винятком певних особливостей. Так, відповідь на звернення повинна надаватись на зазначену особою електронну пошту або, якщо це прямо передбачено в зверненні, у письмовому вигляді на звичайну поштову адресу.

Нагадаємо, що раніше в парламенті був зареєстрований урядовий проект, що також  передбачає можливість подавати звернення в електронній формі із застосуванням цифрового підпису (проект № 3480, КМУ).

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=49165