Україна вводить санкції проти російських каналів та іноземних журналістів

September 17, 2015

Вчора, 16 вересня 2015 року, Указом Президента України №549/2015 було введене в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Указ, виданий відповідно до норм Закону України «Про санкції», впроваджує щодо затвердженого кола фізичних та юридичних осіб спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи строком на один рік. Зокрема, до кола юридичних осіб, щодо яких застосовуються санкції, рішення РНБО відносить:

  • Відкрите акціонерне товариство «Телекомпанія НТВ»;
  • Відкрите акціонерне товариство «Перший канал. Всесвітня мережа»;
  • Телеканали «РТР-Планета», інформаційний канал «Росія-24», які входять до структури Федерального державного унітарного підприємства «Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія».

До вказаних суб’єктів застосовується такий вид санкцій як обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

До переліку фізичних осіб, щодо яких застосовуються санкції, внесено 43 представники іноземних засобів інформації, серед яких – Дмитро Кисельов. Щодо них застосовується такий вид санкції як відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України.

З повним текстом Указу Президента з додатками можна ознайомитися за посиланням.