Українська команда взяла участь в Оксфордських змаганнях з медіа права

April 14, 2014

Українська команда взяла участь у сьомих студентських змаганнях з медіа права The Monroe Price International Moot Court Competition. Цього року до її складу увійшли вихованці Національного університету «Києво-Могилянська академія» Андрій Гуменчук, Марина Войткова та Катерина Поліщук під керівництвом тренера команди – Директора Інституту Медіа Права Тараса Шевченка.

На жаль, у фінальному раунді змагань, що відбувся на початку квітня в Оксфордському університеті, команду зміг представити лише Андрій Гуменчук. Проте, зважаючи на переконливість представника української команди у представленні своїх аргументів та шалене бажання до перемоги Андрій отримав спеціальний приз –  «Best Spirit of the Moot Award». Переможцями ж змагань стали студенти з Індії.

 

Судять учасників визнані експерти: професори права, судді Європейського суду та судів деяких національних юрисдикцій, члени неурядових медіаорганізацій, а також партнери відомих юридичних фірм. Суддями в Оксфорді від України цього року була Антоніна Черевко (представник International Media Support). Тренер української команди Тарас Шевченко судив команди перших два роки існування змагань.

«The Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition» створено 2008 року Програмою порівняльного медіа права та Центром соціо-правових студій – підрозділами Оксфордського факультету права у співробітництві з Міжнародною асоціацією медіа юристів (IMLA). Мета змагань полягає у підвищенні інтересу до галузі медіа права як з боку студентів-юристів, так і представників інших спеціальностей.


Участь української команди у Оксфордських змаганнях відбулася за фінансової підтримки Міжнародної неурядової організації «International Media Support».