Унеможливлення позбавлення ліцензій

October 26, 2010
Двадцять п’ятого жовтня 2010 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України “Про про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (законопроект №7295, н.д. Олександр Фельдман, н.д. Олег Гейман, фракція блоку БЮТ; щодо унеможливлення позбавлення ліцензій на мовлення інакше як на умовах, передбачених законом).

Метою законопроекту, на думку авторів, є створення гарантій свободи діяльності телерадіоорганізацій та унеможливлення позбавлення телерадіоорганізацій ліцензій на мовлення інакше як на умовах, передбачених законом. Зокрема законопроект має унеможливити подання третіми особами судового позову щодо скасування ліцензії.

Проектом пропонується змінити положення статті 37 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, за яким з дня набрання рішенням суду законної сили про відмову у визнанні протиправним рішення Національної ради про анулювання ліцензії Національна рада у триденний термін повідомляє письмово про анулювання ліцензії ліцензіата та відповідних операторів телекомунікацій. Також зазначена стаття доповнюється положенням про те, що виключно Національна рада може звертатися до суду про втрату чинності ліцензії на мовлення.



Картка проекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=38855

Текст проекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=38855&pf35401=175767