Уповноважений високо оцінив роботу моніторів Платформи “Омбудсман плюс”

April 5, 2016

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини високо оцінив роботу команди Інституту Медіа Права у проекті Платформа “Омбудсман плюс”.

У щорічну доповідь Уповноваженого увійшли результати моніторингу стану імплементації Закону “Про доступ до публічної інформації” органими місцевої влади та місцевого самоврядування на обласному рівні.

Починаючи з жовтня 2015 року по сьогодні в усіх областях України було проведено три хвилі моніторингу. Активісти вивчили питання:

  • роботи спеціальних структурних підрозділів або посадових осіб, які організовують у встановленому порядку доступ до публічної інформації і спеціальних місць для роботи запитувачів з документами чи їх копіями;
  • доступність інформації про фінансові ресурси органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування;
  • забезпечення доступу до засідань колегіальних суб’єктів владних повноважень.

 

Задля реалізації проекту, Інститут Медіа Права відібрав і навчив активістів, які стали моніторами в усіх областях України. Експерти Інституту розробили для активістів методологію моніторингу, надавали юридичні консультації, координували роботу.

Загальні результати проекту будуть обговорені цього тижня на координаційній зустрічі моніторів. У травні відбудеться презентація зведених результатів моніторингу та рекомендацій, розроблених на їх основі.

 

Зі звітом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини можна ознайомитися за посиланням.