Узгодження квот

April 30, 2010
Двадцять шостого квітня 2010 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект №6342; н.д. Олена Бондаренко, фракція Партії Регіонів; щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення).

Метою проекту, на думку автора є потреба в узгодженні із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення положень Закону України «Про телебачення і радіомовлення», які визначають квоти на поширення національного аудіовізуального продукту та музичних творів українських авторів чи виконавців.

Авторка зазначає, що в міжнародних правових експертизах Закону України «Про телебачення і радіомовлення», підготовлених на замовлення Ради Європи, «музичні твори українських авторів чи виконавців» належать до категорії «європейські твори», а отже щодо них не можуть бути встановлені окремі квоти.

Таким чином пропонується вилучити з ч.1. ст.9 закону про телерадіомовлення слова «або музичні твори українських авторів чи виконавців», а також зі статті 28 ч.4, якою регулюється квота на європейську та українську продукцію.

Адреса проекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=37596