В Раді зареєстрували проект постанови про вихід з засновників “Віча” 

February 5, 2016

Народні депутати України, члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики зареєстрували  проект постанови про вихід Верховної Ради України зі складу засновників журналу “Віче”. Відповідний проект було зареєстровано в парламенті 3 лютого 2016 року.

Як визначено у преамбулі документу, він спрямований на виконання Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ”. Так, цей закон передбачає вихід органів державної влади та місцевого самоврядування зі складу засновників друкованих ЗМІ, що звільнить пресу від адміністративної цензури та матеріальної залежності від органів влади.

Як відомо, журнал   “Віче”   є   теоретичним,  громадсько-політичним виданням  у  структурі  апарату  Верховної Ради України,  в основу діяльності якого покладено участь у державотворчому процесі шляхом збирання,   творення,  редагування  з  метою  надання  (поширення) документально-методичної,    науково-прогностичної    та     іншої інформації державним органам,  установам,  об’єднанням громадян, а також широким верствам населення України та за її межами.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Редакція журналу «Віче» є державною організацією та належить до Управління справами Верховної Ради України. Керівником та головним редактором «Віча» є Писаренко Світлана Вікторівна. Детальніше про особливості видання – запосиланням.