Верховна Рада вийде зі складу засновників «Віча»

November 16, 2016

16 листопада 2016 року на засіданні Верховної Ради було ухвалено в цілому Проект Постанови про вихід Верховної Ради України із засновників редакції журналу “Віче” №4009.

Це довгоочікуване рішення Верховної Ради як єдиного засновника журналу мало б розпочати процедуру реформування видання, відповідно до ЗУ «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ». Щодо способу реформування, то Верховна Рада повинна вийти із засновників журналу з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації. Реалізацію заходів щодо реформування редакції журналу Верховної Ради України «Віче» має забезпечити Управління справами Апарату Верховної Ради України.

Нагадаємо, що 29 березня 2016 року трудовий колектив редакції журналу Верховної Ради України «Віче» ухвалив на загальних зборах рішення взяти участь у реформуванні на другому етапі та обрав саме цей спосіб реформування –  із перетворенням у суб’єкт господарювання.

Цікаво, що це видання було позбавлене фінансування із другого півріччя 2016 року із вказівкою на його подальшу ліквідацію, проте Проект державного бюджету на 2017 рік, прийнятий у першому читанні, знову передбачає кошти на його утримання за бюджетною програмою «Висвітлення діяльності Верховної Ради України через засоби телебачення і радіомовлення та фінансова підтримка видання газети “Голос України” і журналу “Віче”».