Верховна Рада визначила порядок акредитації журналістів у парламенті

July 1, 2014
Народні депутати проголосували у цілому за проект Постанову «Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України» (проект № 2252а, н.д. Юрій Дерев’янко, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Юрій Мірошниченко).

Нове Положення про акредитацію прийняте на виконання статті 3 Регламенту Верховної Ради України і передбачає, що акредитація журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України проводиться Прес-службою Апарату ВРУ шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток на строк повноважень Верховної Ради України чергового скликання. Такі акредитаційні картки можуть видаватись за поданням засобу масової інформації або за особистою заявою журналістів (які не є працівниками ЗМІ) за умови підтвердження їх фахової належності.

У разі відсутності акредитації працівники ЗМІ можуть замовляти у Прес-службі разові перепустки.

Водночас, Положення передбачає можливість припинення акредитації журналіста або технічного працівника і анулювання відповідної акредитаційної картки у разі неодноразового або грубого порушення особою порядку та процедури роботи Верховної Ради України, порядку допуску до приміщень Верховної Ради України тощо. Рішення про припинення акредитації приймається Прес-службою Апарату ВРУ із  урахуванням рекомендації Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

Картка Постанови:http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=2252%D0%B0&skl=8