Верховна Рада звернулась до міжнародних організацій щодо протидії російській пропаганді

June 17, 2014

Народні депутати прийняли Постанову «Про звернення Верховної Ради України до Міжнародної Федерації Журналістів, Європейської Федерації Журналістів, Асоціації Європейських Журналістів, міжнародної організації «Репортери без кордонів», Міжнародного олімпійського комітету щодо інформаційно-психологічної агресії, що здійснюється засобами масової інформації Російської Федерації проти України» (проект № 4026а).

У зверненні йдеться про необхідність протидії інформаційним провокаціям та неперевіреним даним, які розповсюджуються через засоби масової інформації Російської Федерації та забезпечення інформування світової громадськості про реальний стан в Україні. Народні депутати просять міжнародні професійні організації звернутися з закликами до російських журналістів про дотримання правил журналістської етики та професії, а також рекомендувати представникам засобів масової інформації подавати достовірну, об’єктивнута перевірену інформацію.

Крім цього, парламент звертаєтьсядо Міжнародного олімпійського комітету щодо оцінки висловів та повідомлень російських засобів масової інформації про українську біатлоністку Олену Підгрушну, які дискредитують олімпійський рух. Зокрема, йдеться про твердження російських ЗМІ щодо нібито участі чемпіонки світу з біатлону в антитерористичній операції та вбивствах мирних жителів у Слов’янську.

Наостанок, Верховна Рада закликала «продемонструвати солідарність з Українським народом у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності».