Відбулось засідання Громадської Ради при Комітеті свободи слова

March 26, 2014

Громадська рада при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації 25 березня 2014 року провела чергове засідання, під час якого було розглянуто низку законопроектів, винесених на обговорення Комітету.

За результатами розгляду члени Громадської ради вирішили рекомендувати до прийняття проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо публікації даних про відшкодування ПДВ (проект №4384, н.д. Віктор Пинзеник) та про внесення змін до Закону України “Про статус народного депутата України” щодо обмеження прав народних депутатів України на проживання в службових жилих приміщеннях (проект № 4439, н.д. Ігор Мірошниченко, Олександр Мирний) – в частині оприлюднення переліку народних депутатів, що отримують службове житло.

Водночас, Громадська рада критично оцінює зміни, що пропонуються законопроектом про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» щодо захисту інформаційного простору (проект №2208а, н.д. Володимир Олійник) та проектом закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкового інформування про засновників та власників засобів масової інформації (проект №4329, н.д. Ігор Мірошниченко, Олександр Мирний).

Члени Громадської ради також визнали недоцільним надання державної охорони Держкомтелерадіо, а тому пропонують відхилити в цій частині законопроект про внесення змін до Закону України “Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб” щодо державної охорони Національного банку України, Державної казначейської служби України та її територіальних органів, Державного комітету телебачення і радіомовлення України (проект № 4416, н.д. Тетяна Слюз).