Відбулося засідання Громадської ради при Держкомтелерадіо

February 23, 2012

Двадцять четвертого лютого 2012 року Ольга Сушко, юристка Інституту Медіа Права, взяла участь у засіданні Громадської ради при Державному комітеті телебачення і радіомовлення України. На порядку денному були питання створення суспільного телебачення, регулювання захисту персональних даних та суспільної моралі, підтримка книговидання в Україні та інші.

Ольга Сушко взяла участь в обговоренні пропозицій членів Громадської ради до проекту Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Вона наголосила на тому, що законопроект уже тривалий час проходить процедури доопрацювання і найбільш актуальним є прискорення його внесення до Верховної Ради України.

Також на засіданні Громадської ради було розглянуте звернення до Міністерства юстиції України щодо ініціювання змін до закону «Про захист персональних даних». Цей лист був підготований Інститутом Медіа Права. Метою звернення є скасування обов’язкової реєстрації баз персональних даних, оскільки ця процедура не сприяє захисту приватної інформації та є надмірно обтяжливою для суб’єктів підприємництва. Члени Громадської ради одноголосно підтримали звернення, і невдовзі воно буде надіслане до Міністерства юстиції України. Інститут Медіа Права поширить текст цього листа. Слідкуйте за оновленнями!