Відбувся експертний семінар щодо транскордонного телебачення

July 4, 2010

2-3 липня у конференц-холі «Ірпінь» відбувся експертний семінар на тему «Узгодження українського медіа законодавства з європейськими стандартами, визначеними у Європейській конвенції про транскордонне телебачення та Директиві ЄС про аудіовізуальні послуги».


 Для безпосереднього обговорення дискусійних питань стосовно українського медійного законодавства, а також адаптації його до вимог Конвенції про транскордонне телебачення на семінарі зібрались українські та європейські медіа експерти, серед яких були експерти спільного Проекту ЄС та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» Ад Ван Лун та Єлена Сурчулія, перший заступник Голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак, Виконавчий директор Незалежної Асоціації Мовників Катерина М’ясникова, Голова правового центру Незалежної Асоціації Мовників Ольга Большакова, представники Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, а також представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.


Протягом двох днів учасники семінару обговорювали найбільш актуальні для України норми європейських актів та практику регулювання відповідних медійних питань в Україні. Медіа експерти з Європи представили порівняльний аналіз Конвенції про транскордонне телебачення та Директиви про аудіовізуальні послуги. Після цього учасники обговорили проблеми, що виникають при адаптації українського законодавства до цих правових актів. За результатами дискусії було вироблено ряд пропозицій щодо законопроектів у відповідній сфері.

Семінар відбувся у рамках спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» за сприяння громадської оргіанзації «Інститут Медіа Права».


Більше фото на flickr.com