Вікторія Георгієвська стала членом Нацради

July 4, 2013

Вікторія Георгієвська обрана членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради. За відповідне рішення проголосували 245 народних депутатів (Партія регіонів – 196, Комуністична партія України – 32, позафракційні – 18). Пані Георгієвська була висунута на посаду члена Нацради від депутатської фракції Комуністичної партії України.

За результатами рейтингового голосування кандидати набрали таку кількість голосів:

  • Вікторія Георгієвська – 241 (ПР – 191, КПУ – 32, поза фракційні – 18)
  • Ольга Герасим’юк – 26 (ПР – 11, Батьківщина – 1, позафракційні – 14)
  • Костянтин Квурт – 5 (ПР – 2, позафракційні – 3)
  • Олександр Михайлюта – 11 (ПР – 3, позафракційні – 8)
  • Дмитро Олтаржевський – 4 (ПР – 1, позафракційні – 3)
  • Тарас Осауленко – 4 (ПР – 1, позафракційні – 3)
  • Олександр Півнюк – 8 (ПР – 2, позафракційні – 6)
  • Геннадій Сергєєв – 22 (ПР – 11, позафракційні – 10)

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко на своєму персональному сайті повідомив, що Георгієвську обрали членом Нацради з дозволу влади. 

«Влада продовжує діяти за принципом, що найважливіші посади в України можуть займати лише члени так званої “сім’ї”. Інші, нецікаві для “сім’ї” посади можуть займати представники фінансово-політичних угрупувань при владі та обов’язково члени Партії регіонів, а посади з координаційними та наглядовими функціями, що зазвичай повинні делегуватись опозицією чи громадськістю, можуть займати члени Комуністичної партії як учасники парламентської більшості, яка підтримує Віктора Януковича», –  прокоментував Микола Томенко.

Раніше повідомлялося, що на посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення претендували десять кандидатів. Проте двоє зняли свої кандидатури – Віктор Набруско і Володимир Пащук.

Нагадаємо, це було друге голосування за призначення члена Нацради за квотою парламенту за останні півтора місяці. 23 травня кандидатура Вікторії Георгієвської набрала найбільше голосів за рейтинговим голосуванням, але за результативним голосуванням не набрала достатньої кількості голосів і призначена не була. Після цього Комітет з питань свободи слова та інформації оголосив повторний конкурс на посаду члена Нацради.